Den skimlede vallak fra René Jonassens stald overraskede alt og alle ved at vinde det sidste løb i Team Lunden-regi og med hele 12.500 kr. i førstepræmie. Vi er nødt til lige at fortælle om løbet igen.

Inden søndagens start på Lunden – med start i anden række bag startvognen – havde travtræner René Jonassen fortalt, at han optimalt troede på en lille pladschance. Han var sikker på, at sejrsslugeren All Business Bi med Birger Jørgensen var den bedste hest i feltet.

Da startvognen slap feltet, lå Earl Grey bagest, og efter 100 meter havde René Jonassen den ønskede ryg i andet spor på storfavoritten med Birger Jørgensen i sulkyen. Og denne position holdt René Jonassen fast i, indtil udgangen af opløbssvinget, hvor han trak Earl Grey ud i tredje spor. Foran prøvede førerhesten Miscellaneous med Victor Rosleff at stikke af. Birger Jørgensen havde ikke så meget at køre med, så det lignede en sikker sejr til unge Rosleff, men den skimlede vallak kæmpede uhyre bravt, og 30 meter før mål rakte René Jonassen den ene arm triumferende i vejret efter at have kørt et løb i absolut mesterklasse. Sejren var i hus.

Earl Grey vandt på tiden 1.17,3a/2000m og til odds 177:10, hvilket vidner om, at spillerne ikke troede på den.

– Jeg havde en god fornemmelse i sidste sving. Jeg kunne mærke, at jeg havde noget at køre med, fortæller en begejstret René Jonassen dagen derpå.

– Jeg vandt den første start med Earl Grey i Team Lunden-regi, og jeg vandt den sidste. Det er en dejlig måde at afslutte samarbejdet på med de mange hesteejere. Det har de fortjent, tilføjer den evigglade kusk og træner.

I årets 18 starter er det blevet til tre sejre, to andenpladser og fire tredjepladser. Indtjeningen landede på 59.550 kr. i år.

– Earl Grey er en fin hest, som altid gør sit bedste, og der er mere i ham. Nu må vi se, hvem der køber ham. Det kunne jo være fantastisk, hvis den blev i min stald, siger René Jonassen og griner.

På Lunden Auktioner er der lige nu budt 32.500 kr. for Earl Grey. Du kan følge med i auktionen på www.lundenauktioner.dk – som løber frem til den 2. januar kl. 21.00.

Tidligere i dag (mandag) er der også blevet trukket lod om, hvem der skal dele (1000 kr. pr. portion) førstepræmien på 12.500 kr. Tjek om du er en af de heldige på Facebook Team Lunden.

Foto: Earl Grey sluttede samarbejdet med Team Lunden af med en flot sejr på Lunden.