Team Lunden-hesten møder hård konkurrence i sin sidste start som 4-åring og som anpartshest. René Jonassen tror en pladschance er det optimale. Der er også nyt om auktionen, hvor Earl Grey skal sælges.

Team Lunden og travtræner René Jonassen starter søndag Earl Grey for allersidste gang. Den skimlede vallak har denne gang ikke været heldig med startsporet på Lunden i dagens 4. løb. Over 2000 meter med autostart har Earl Grey fået plads i anden række bag startvognen og med nummer 11 på siden. Det er en udgangsposition, som i mange tilfælde vil resultere i et løb bagest i feltet.

– Jeg har ingen indflydelse på, hvordan løbet udvikler sig. Earl Grey er ikke en hest, der selv kan skabe løbet, så jeg skal bare ind i banen og have en god ryg. Han skal kun bruges én gang, og det er til sidst. Så jeg håber, der bliver kørt stærkt undervejs, siger René Jonassen.

Han fortæller, at Earl Grey har taget sine intervaller først på ugen fint, og at humøret er i top. Og han ærgrer sig igen over det dårlige startspor, som gør det nærmest umuligt at slutte samarbejdet med Team Lunden af med årets tredje sejr.

– Jeg tør kun tro på en lille pladschance, men alt kan jo ske i travløb, siger han.

Med løbet på søndag lukker og slukker kapitlet for Earl Grey som anpartshest. Fra bestyrelsen på Charlottenlund Travbane er det meldt ud, at hesten skal sælges. Det sker på en auktion, hvor der bliver åbnet op for bud søndag den 27. december – før Earl Grey skal i ilden – og lukker for bud lørdag den 2. januar kl. 21.00. Pengene for salget bliver udloddet til ejerne i bidder på 1000 kr. efter lodtrækning. Bliver Earl Grey fx solgt for 50.000 kr., så er der 50 ejere, der hver får 1000 kr.

Og så melder bestyrelsen også ud, at ideen med anpartsheste fortsætter i det nye år. Så Team Lunden går et spændende nytår i møde.

I søndags blev der i øvrigt trukket lod om en julekurv, som blev vundet af ejer nummer 77 – Flemming Rasmussen. Du kan se, hvordan det foregik på Facebook.

Vi bringer staldnyt igen om Earl Grey på fredag.