Den opskrift, løbet på Nykøbing Falster i lørdags blev afviklet på, var ikke Earls Greys kop te. Der blev kørt for langsomt undervejs, og så er det ikke nok at kunne levere en heftig finish.

Der var lagt op til anpartsfest, da Earl Grey stillede til start som favorit på Falster-banen i lørdags. Og længe lignede det, at Team Lunden-hesten skulle have sin tredje sejr i år, men løbet udviklede sig ikke i den retning, der er bedst for den skimlede vallak.

– Jeg ville selvfølgelig gerne have vundet det løb. Han fik et fint løb, men der var for lidt tempo på undervejs, så selv om vi kørte sindssygt stærkt til sidst, så var det ikke nok. Han gik en ok præstation, siger travtræner René Jonassen, der har det daglige ansvar for Earl Grey, som opholder sig på Bjæverskov Travbane.

Earl Grey fik et perfekt løb – et rygløb – i andet par udvendigt, og spurtede som en gal til sidst, men det blev kun til en tredjeplads i tiden 1.16,8a/1640m og med 1.500 kr. i præmie.

Travtræneren fortæller, at vallakken har taget starten fint, og at den torsdag eller fredag er klar til at genoptage sine intervaller på ligeud-banen – og det bliver sandsynligvis en omgang lette intervaller, der står på træningsprogrammet.

Der er kun et skud (antal starter) mere i bøssen frem til nytår, hvor anpartsstalden ophører.

René Jonassen har allerede bebudet, at næste start kan blive på Lunden søndag 27. december, hvor der er et amerikanerløb over 2000 meter auto.

– Jamen, det løb vil jeg bare så gerne vinde, understreger René Jonassen, der som kusk kom over en million kroner i indkørte præmier i år.

Der er trukket lod om, hvem der har vundet 1000 kr. (en del af præmien på 1500 kr.). Den heldige er ejer nummer 124 – Jenny Rose. Du kan se, hvordan det foregik på Facebook.

Vi bringer staldnyt igen om Earl Grey på fredag.

Foto: Sådan skulle vi have set Earl Grey i lørdags.