Hvis Team Lunden-hesten Earl Grey skal have en sejr, inden anpartsstalden stopper til nytår, så skal det være på lørdag.

Travprogrammet er på vej i trykken, men det er ganske vist, at Earl Grey er med i dagens 5. løb, når Nykøbing Falster Travbane afvikler travløb på lørdag den 12. december.

Og René Jonassen kan ikke klage over startsporet. Distancen er 1640 meter autostart, og Earl Grey har fået startspor nummer tre bag startvognens vinge.

– Han har før vist, at han kan være hurtig fra start, så det håber vi, at han også er på lørdag. Han må have en god chance i det løb, siger travtræneren med et stort smil.

I løbet er der 6.000 kr. til vinderen.

Earl Grey har gået lette intervaller mandag (7. december), og de næste dage skal den blot slappe af og restituere i folden, inden det går løs på lørdag.

Travbanen.dk’s journalist besøgte René Jonassen på Bjæverskov Travbane i dag (tirsdag) for at se den skimlede vallak, som gik og hyggede sig i folden sammen med en staldkammerat. Den blev hentet ind, så jeg kunne hilse på den. Folk, der kommer i stalden, omtaler Earl Grey som en rigtig sød og nem hest, så den blev klappet på halsen og aet på panden, inden den blev trukket ind i sin boks og fik serveret lidt foder.

– Jamen, det er en rar hest. Det er en hest med allround egenskaber, den kan lidt af det hele. Den er travsikker, og den kan speede, hvis den ellers får det perfekte rygløb. Det er svært at sige så meget mere om ham. Men det må da gerne blive til en sejr på lørdag, siger René Jonassen, der er kendt for sit gode humør, og som i år nok har det bedste nogensinde som travtræner.

Uanset hvordan det går på Falster, så er der en chance mere for et godt resultat på Lunden søndag 27. december.

Og så blev der søndag – i forbindelse med 2. advent – trukket lod om en julekurv blandt de mange anpartshavere, og denne gang var det ejer nr. 144 Solveig Ørteby, der var den heldige. Se videoen på Facebook.

Vi bringer nyt om Team Lunden-hesten igen på fredag.