Team Lunden-hesten Earl Grey har været på ”podiet” i syv af sine 16 starter i år og har tjent 45.000 kr. til de mange anpartshavere.

Lidt over to minutter tager det at afvikle det løb, Earl Grey skal med i næste gang. Team Lunden skal holde godt øje med deres hest, når den stiller til start lørdag den 12. december på Nykøbing Falster Travbane. Den har startet på Falster én gang før (14. oktober), og det blev til sejr. Løbet køres over 1640 meter med autostart og med 6.000 kr. til vinderen.

I år Earl Grey startet 16 gange – alle starter med travtræner René Jonassen i den lette sulky. Det er blevet til to sejre, to andenpladser og tre tredjepladser. Den første sejr blev taget på Lunden (9. februar) i vallakkens første start for Team Lunden – sikken debut. Earl Grey har således været i pladsspillet syv gange. Vi ved, at René Jonassen brænder efter at forbedre årets cifre – og meget gerne med en ny sejr.

Indtjeningen er i år steget med 45.550 kr. Rekorderne lyder på 1.15,6l og 1.15,1am.

Kigger vi nærmere på rekorden på den lange distance, vil Earl Grey sandsynligvis komme i top fem over hurtigste tider nogensinde i snorestart for en 4-åring på distancer over 2500 meter. 2. august på Lunden blev vallakken nummer to i tiden 1.15,6/2540m. Den absolutte rekord er sat i autostart i næstsidste start 8. november, hvor den på Lunden bliver nummer fire i tiden 1.15,1a/2000m.

Earl Grey er født i Danmark, men dens løbskarriere blev grundlagt i Sverige, hvor den fik seks starter for André Eklundh. En af starterne – dens kun tredje start – var i øvrigt i en af kriteriumsprøverne på Lunden, hvor den sluttede uplaceret i 1.16,1a/2000m. Senere som 3-åring – i december måned – blev den solgt til Team Lunden.

I dag har der været lodtrækning blandt de mange anpartshavere om en julekurv, og den heldige vinder er nr. 131 – Familien Thøgersen. Du kan se lodtrækningen på Facebook (Team Lunden/Charlottenlund Travbane).

Vi bringer staldnyt om Earl Grey to gange om ugen – næste gang er på fredag.

Foto: Earl Grey vinder sikkert på Falster. Kan den gøre det igen lørdag 12. december?